Miksi SPIRO on vegaaninen?

Suurimmat syyt SPIRO:n vegaanisuudelle ovat minun ja Nooran omat arvot sekä mielenkiinto vegaanisia tuotteita ja oman tuotteen kehittämistä kohtaan. Vegaanisten tuotteiden vallatessa kauppojen hyllyjä, on mukavaa myös itse tuoda vegaanisuuden hyviä puolia esiin ja kehittää oma vegaanituote markkinoille. Tavoitteenamme on tuoda SPIRO:n kautta vegaanisuutta tietoisuuteen ja saada ihmisiä kiinnostumaan vielä lisää vegaanisuudesta. Haluamme myös näyttää, että vegaaniherkkukin voi olla hyvää ja saada niin kutsutut sekaanit eli sekasyöjätkin innostumaan.

Viime lokakuussa Helsingin Sanomat kirjoitti: ”Se on kasvisbuumi nyt!” Näin mekin uskomme ja vielä enemmän uskomme tämän hetkiseen vegaanibuumiin. Artikkelissa kerrotaan, kuinka vegaanituotteiden kysyntä on huimassa kasvussa. S-ryhmästä kerrotaan, kuinka uutuus vegaanituote härkis on jo viime lokakuussa ohittanut broilerin paistisuikaleen sekä porsaan sisäfileen suosion. Se on muutaman kuukauden olemassa olonsa aikana ennättänyt jo melkein saavuttamaan karjalanpaistin suosion. Lapin kansan mukaan vegaanituotteet ovat jo vallanneet Lapinkin suurimmat kaupat ja sieltäkin voit löytää vegaanituotteille omat hyllynsä. Monissa artikkeleissa, joissa puhutaan vegaanituotteiden suosiosta, ennustetaan myös niiden tulleen jäädäkseen, eikä niiden suosion uskota enää laskevan. Näin myös me uskomme ja siksi SPIRO:n on aika tulla markkinoille täysin vegaanisena.

Vegaanituotteiden menekin nousun uskotaan johtuvan kuluttajien asennemaailman muutoksesta sekä uusien tuotteiden helppokäyttöisyydestä. Lihalle etsitään vaihtoehtoja ja punaisen lihan syömiseen suhtaudutaan kriittisemmin, niin terveydellisistä kuin eettisistä sekä ekologisistakin syistä. Lihan käytön määrä ei ole tutkimusten mukaan kuitenkaan vielä vähentynyt. Lähivuosina uskotaan liha- ja maitotuotteiden käytön kääntyvän laskuun ja me SPIRO:lla haluamme olla tässä muutoksessa mukana.

Vaikka myös uusia vegaanijäätelöitä putkahtelee ympäri Suomea koko ajan, on niiden määrä vielä vähäinen. Oman jäätelön kehittäminen ei ole helppoa. Vaatii todella paljon saada SPIRO:sta oikeasti maukas ja raikas sekä kuluttajille kelpaava. Vegaanituotteiden yleistyessä niiltä myös vaaditaan koko ajan enemmän ja enemmän. Olemme kuitenkin löytäneet täydelliset reseptit sekä maut juuri meille ja nyt olemme valmiita tuomaan ne kaikille maisteltaviksi. Nyt on siis täydellinen aika vegaanijäätelö SPIRO:lle astua markkinoille ja hurmata niin vegaanit kuin sekaanitkin.

-Henriikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *