Täydellisten jätskirullien metsästys

Vaikka ostimme SPIRO:n valmiina liikeideana, olemme päässeet kehittämään monia asioita aivan alusta asti. Koska päätimme lähteä viemään SPIRO:a vegaanisena jäätelönä eteenpäin, on reseptien luominen täytynyt aloittaa aivan alusta. Tuotekehittely eli erilaisten reseptien ja makujen kokeilu ja innovointi, onkin ollut lempi puuhaani SPIRO:a kehittäessä. Suurimmaksi haasteeksi tuotekehittelyssä on noussut täydellisissä jätskirullissa onnistuminen. Erilaisten makujen kehitteleminen taas on ollut kaikista hauskinta ja on ollut mielenkiintoista testailla eri makuyhdistelmiä.

Ensimmäinen haasteemme oli itse jääpannun käyttäminen. Jääpannu majaili pitkään Nooran ullakkovarastossa ja mietimme, että testailut pitäisi aloittaa. Kun vihdoin saimme sovittua yhteisen testailu päivän ja pyysimme oikein maistaja raadin paikalle, jouduimme kuitenkin pettymään. Olimme käyneet innoissamme vegaanimaito osastolla ja löytäneet paljon erilaisia vaihtoehtoja. Emme kuitenkaan saaneet maitoja millään jäätymään. Vaikka odotimme kuinka pitkään, lillui neste vain pannun päällä. Olimme aivan varmoja, että pannu on mennyt rikki ja että meitä on huijattu kauppoja tehdessä. Luovutimme hetkeksi. Muutaman viikon päästä tästä löysin sattumalta toimistomme kaapista SPIRO kansion ja sen avatessa ensimmäisenä oli käsinkirjoitetut ”Jääpannun käyttöohjeet”. Ohjeista kävi ilmi, että olimme pitäneet sulatus- sekä jäädytysnappeja samaan aikaan pohjassa. Ei ihmekään, ettei mitään tapahtunut.

Kun vihdoinkin pääsimme ohjeiden kanssa testaamaan jäätelön tekemistä, yllätyimme, kuinka hyviä annoksia saimme aikaiseksi. Testasimme kaurajuomaa, kookosmaitoa, kookos-mantelijuomaa sekä kookosjuomaa. Makuina testasimme vain Oreota sekä turkinpippuria. Tarkoituksena oli vain opetella pannun käyttöä ja harjoitella rullien tekemistä. Rullat eivät onnistuneet millään, mutta makuun olimme tyytyväisiä tässä vaiheessa, vaikka kehittämistäkin oli.

Kevään mittaan saimme jääpannun muutettua Akatemialle ja pääsimme testailemaan erilaisia makuja ja harjoittelemaan jätskirullien tekoa aktiivisemmin. Samalla myös muut Akatemialla olijat pääsivät maistelemaan ja kommentoimaan teoksiamme. Testasimme paljon eri makuja ja pohjia. Yllättäjäsuosikiksi nousi kaurajuomaan tehty kiivi-turkinpippuri. Muita testattuja makuja oli ananas, kookos, lakritsi, Oreo, salmiakki, kiivi, Marianne ja suklaa. Kiivi-turkinpippuri maun lisäksi meidät yllätti jääjugurtti kokeilumme, josta tuli maukasta.

Koostumuksen saaminen täyteläiseksi oli haastavaa ja kokeilimme paljon erilaisia vaihtoehtoja glukoosisiirapista kikhernevaahtoon ja kasvipohjaiseenkermaan. Niitä yhdistelemällä saimme jäätelöön täydellisen koostumuksen. Mauiksi päätimme muutaman täydellisen annoksen ja lisäksi oma valintaiset sekoitukset, jonka asiakas saa itse päättää pohja-ainesosasta täytteisiin ja koristeisiin. Rullien tekemistä jäämme edelleen harjoittelemaan ja jännityksellä odottelemmekin, saammeko niitä ikinä onnistumaan. Nyt toivomme, että uudet lastat auttavat asiaan.

Ensimmäinen SPIRO keikkamme on maanantaina 5.6. Ympäristötorilla, joka järjestetään Tammelan torilla. Kaikki sinne maistelemaan mitä olemme saaneet aikaan ja millaisia makuyhdistelmiä on tarjolla. Olemmeko onnistuneet täydellisissä jätskirullissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *